Weer terug op Texel
Maandag 16 april was de promotie van Jorge. Die ging erg goed, hij is cum laude geslaagd en s'avonds hadden we met zijn familie en Jose een leuk etentje in Vila Nova de Gaia, met uitzicht op de Ribeira. Dinsdag, woensdag en donderdag is Leo met Jose naar de universiteit gegaan om te werken aan hun gezamelijk project en artikel, over sateliet observaties van interne golven.En iik heb thuis lekker zitten lezen, want het was echt zeer slecht weer. Regen, regen en nog eens regen. Nou had het 6 maanden niet geregend in Porto, dus zij waren er erg blij mee, ik iets minder, maar ja, aan het weer kun je niets veranderen. Maar dus wel goed opgeschoten met de boeken, de nieuwe serie zweedse thrillers van Jens Lapidus b.v. Vlot geschreven en lekker spannend. Verder elke dag gekookt voor de heren.Jose vond het erg leuk dat elke avond het eten klaar was als hij thuis kwam. Dat is hij als single niet gewend.Vrijdag zijn Leo en ik een sentimenteel rondje door Porto gegaan. Langs Lello, Majestic en geluncht bij La Ricotta. Zaterdag was ik jarig en zijn we s'avonds bij Pedro Lemos wezen eten met zijn drieen. Google die naam maar eens in Porto, hij heeft geen Michelin ster, maar van ons heeft hij er zeker wel een verdiend.Een heerlijk 5 gangen menu met bijbehorende wijnen. En de wijnen in Portugal zijn echt heel goed. Helaas zijn ze in NL niet zo algemeen verkrijgbaar, maar ze zijn echt aan te raden. En zondagochtend weer heel vroeg op, om terug te vliegen naar NL, waar we om 10.20 landden. Door naar Dordt, waar we om 13 uur afgesproken hadden bij Villa Augustus, voor een lunch met de moeders, kids en aanhang en Rob en Ankie en Astrid en Bert. R&A hebben Leo's moeder opgehaald en A&B hebben ons van de trein gehaald en later die middag bij de boot naar Texel afgezet, met oma Annie, die een weekje mee is, want Petra is vrijdag jarig. Het was gezellig druk zondagmiddag en het was een leuke manier om even mijn verjaardag te vieren. We waren gisteravond om 19.30 weer thuis, Petra heeft ons van de boot opgehaald en inmiddels zijn de wassen weer weggewerkt, met dank aan mijn moeder, die een echte strijkkampioene is, en morgen weer aan het werk. Dus mensen, dit was het weer even, over 5 weken weer 1 weekje Parijs en Marseille, dus dan volgt er misschien weer een verhaal, groetjes van Leo en Cathy