Update uit Parijs
Zondagochtend vertrokken we vol goede moed naar de Notre Dame, hier 15 min. lopen vandaan, om naar de paasmis te gaan.Nou, dat hadden we gedacht, er stond een enorme rij voor de kerk, we zijn er niet eens in gaan staan, want dat zou uren gaan duren.Niets voor ons, dus we zijn aan de wandel gegaan in het 5de en 6de arr. We kwamen een aanplakbiljet tegen voor een Gospelconcert in de kerk St.Julien le Pauvre die avond en zagen ook dat er tweede paasdag een concert was in de kerk van St. Germain-des-Pres van het requiem van Mozart. Zoals jullie misschien weten, is Leo een enorme requiem fan en Mozart staat op nr.1. Gelukkig is het ons gelukt om beide concerten mee te maken, al hebben we wel even moeten oefenen met het netjes in de rij staan. Dat doen ze hier keurig, daar kunnen wij nog wat van leren. The Legend Singers verzorgden een swingend optreden, waarbij iedereeen mee mocht zingen, klappen en dansen, heel aanstekelijk en Leo en ik hebben uit volle borst onze bekende Gospels meegezongen.
Het requiem van Mozart werd uitgevoerd door een koor en orkest uit Keulen en het was prachtig. We hebben daarvoor wel 45 min. in de regen in de rij gestaan, maar gelukkig hadden we onze goede regenjassen aan. En tussendoor mensen kijken is altijd heel vermakelijk.
Muzikaal gezien is Leo helemaal happy hier, want toen we zaterdag door de tuinen van Versailles liepen, werd er steeds barok muziek gedraaid,dat gaf een hele bijzondere sfeer, je waant je zo een paar eeuwen terug.
Dinsdag begon de werkweek weer voor Leo en ben ik verder gegaan met mijn vakantie procedure, een beetje shoppen, een beetje wassen, een beetje koken en heel veel lezen.Ik heb nog 1 boek te gaan, ben begonnen aan Jens Lapidus, Snel geld, een lekkere zweedse thriller in de sfeer van Stieg Larsson. Nog 2 dagen Parijs, dan even naar Dordrecht en dan op naar Porto.
groetjes van Leo en Cathy