leocathymaas.reismee.nl

Een zonnige zondag in Parijs

En dat was het vandaag, wel fris, zo'n 12 graden, maar in de zon en uit de wind was het heerlijk. Vanmorgen zijn we eerst naar de Notre Dame gelopen, zo'n 15 minuten hiervandaan. Omdat het vandaag palmzondag is, was er een bijzondere mis in de kathedraal. De intocht met palmtakken van Jezus in Jeruzalem wordt herdacht en in de dienst werd het lijdensverhaal gezongen, niet de passie van Mattheus of Johannes maar van Marcus. Het was een mis met veel hoge heren, waaronder de kardinaal van Parijs.We konden het frans goed volgen en er was mooie muziek, en heel veel mensen. Na de mis zijn we Quartier Latin weer ingewandeld, waar we lekker geluncht hebben op de Boulevard Saint Germain. Verder gewandeld naar de Jardin de Luxembourg, waar we een hele tijd hebben zitten lezen in de zon.Toen weer te voet verder naar Rue Mongue, Rue Mouffetard en vandaar maar eens op huis aan, want mijn knieeen begonnen te kraken. We zijn vandaag helemaal niet met de metro geweest, het was veel te zonnig om onder de grond te duiken.Morgen gaat Leo aan het werk, hij gaat met de trein, 40 minuten hiervandaan, naar Orsay en ik ga morgen maar eens een dagje Louvre doen. En even boodschappen bij de buurtsuper, want elke dag uit eten hoeft nou ook weer niet. Het keukentje hier is klein, maar prima om voor 2 personen te koken, dus dat ga ik morgen doen. Ik zit al weer goed in mijn eerste boek, dus vervelen zal ik me niet. Hartelijke groeten van L&C

Jeroen en Petra

Bon jour, alles naar wens daar in Parijs? Hier alles ok, de kippetjes leggen dat het een lieve lust is, goed dat het bijna Pasen is. Geniet ervan en au revoir! Petra

Astrid Kolkman

Heel mooi Paasweekend 'au Paris'.
Hier heeft het vanacht gevroren,dus al mijn potjes met gezaaide groentes en kruiden binnen gezet.
Nu is het hier nog zonnig maar ze voorspellen(gelukkig)regen.Gort droog hier in het tuindersgebied en m'n uien hebben water nodig.
Ha ha ha,ben echt een tuinvrouwtje aan het worden, je moet m'n handen eens zien.
Hopelijk gaat het beter met je knieen,dan kan je nog leuke uitstapjes doen dit weekend.
Ik ga verder met mijn 'mis en place' voor workshop,2 de paasdag.Met 12 tieners Taartjes decoreren op z'n paasbest.Paasgroet Astrid