Marjolein en Charlotte
Ruben en Karin hebben we zondagochtend vroeg weer op het vliegveld afgeleverd, weer om 4 uur op, maar om 5 uur er weer in. En nu had ik een paar dagen om het huis op orde te maken voor de volgende logees: Marjolein en Charlotte, de dochters van onze vrienden Hans en Marian.
De eerste dagen van de week was het hier broeierig warm, zo tegen de 30 graden. We zijn alleen dinsdag even naar het strand geweest, want we waren gewoon een beetje moe van de warmte.
Onze flat blijft gelukkig lekker koel, hij ligt op het westen, pas om 15 uur komt de zon binnen en we hebben goede shutters. We zetten dan alle ramen een stukje open en dan krijgen we een lekker windje. We hebben geen airco, maar dat is ook eigenlijk niet nodig. We slapen nu alleen nog onder een laken, het zomerdekbed is te warm. Volgens Jose blijft het zo tot oktober, maar dan zijn we hier niet meer, over 4 weken zijn we op weg naar huis! Ik heb gisteren de hotels voor de terugreis geboekt, 1 in Bilbao en 1 in Chartres. Dan nog 1 nachtje in Dordrecht, bij mijn moeder en dan kunnen we meteen Leo's moeder ook even zien. Dan hopen we zaterdag 25 juni weer op Texel te zijn. Dus dat is alvast geregeld.
Gisteravond om 23 uur landden M&C dus in Porto, ze hebben maar drie en een halve dag, maar ze hebben alles goed voorbereid. Vandaag en morgen Porto verkennen en zaterdag met ons op stap, we gaan dan naar Braga, daar zijn wij ook nog niet geweest en daar staat de beroemde Bom Jesus kerk, die we echt gezien moeten hebben. Ik heb ze alleen opgehaald, want Leo was naar een concert van Philip Glass.Hij is daar een grote fan van en ik geef er niet zoveel om, dus dat kwam goed uit. Maar ik moest dus wel alleen in het donker naar het vliegveld. Dat vind ik op zich geen probleem, maar die rijstijl hier, daar wen ik niet aan. Grote snelheidsverschillen, je wordt zo ingehaald door iemand die al bellend 180 km per uur rijdt. En de wegen zijn ook anders dan in NL, veel dubbele af- en opritten, waar je dus 2 X snel achter elkaar moet invoegen. Maar gelukkig weet ik de weg inmiddels goed, we zijn al 10 keer op en neer naar het vliegveld geweest en alles ging dus goed.
Vandaag zijn de dames dus de stad in geweest en hebben ze ook flink geshopt. Er is hier veel leuke en voordelige mode voor jonge dames en ze zijn goed geslaagd. Vanavond zijn ze samen uit eten bij O Paparico. Dit restaurant hadden ze op internet gevonden en het staat hier in Porto op nr. 1!
Dat hadden ze dus even goed uitgezocht. We hebben ze met de auto gebracht, want het ligt buiten het centrum, zo'n 10 km hier vandaan en ze komen met een taxi terug. Ik ben benieuwd naar hun ervaringen. Wij gaan vaak meer in de buurt hier eten, er zijn zoveel goede restaurants op loopafstand.Zaterdagavond gaan we met zijn vieren eten bij het fadorestaurant Guarany. Dat had ik nu op tijd gereserveerd, want dat zit elke zaterdagavond vol met toeristen. Maar het is leuk en het hoort een beetje bij de portugal belevenis. Dat was het weer even voor nu, wordt vervolgd, groetjes Cathy
Hallo Leo en Cathy,
Het is dat je er zelf over begint, 25 juni dat is het zo.
Geniet nog maar met volle teugen.
Tot ziens wil ik bijna zeggen.
Groeten van Anne.
Ik heb nog 9 foto's bijgeplaatst in mapje Marjolein en Charlotte van onze leuke dag in Braga.
Hallo Cathy & Leo,
Wij verheugen ons al op jullie komst. Op kantoor zal iedereen blij zijn als Cathy er weer is.
Groeten, Sabine