leocathymaas.reismee.nl

Conimbriga en R&K

Zaterdag zijn we met Frels naar Coimbra geweest, de oude universiteitsstad waar we ook met S&J zijn geweest. Nu wisten we precies waar we nog heen wilden en we zijn naar de Joanina bibliotheek geweest met meer dan 300.000 antieke boeken in een prachtige barokke ruimte. Daaronder kelders met oude kaarten van Portugal en de wereld, o.a. door Nederlanders getekend. Het was heel mooi en lekker koel, want buiten werd de temperatuur steeds hoger, en het werd uiteindelijk dik 30 graden. Na een lunch in een typisch portugees restaurant zijn we niet naar Aveiro gegaan,zoals eerst het plan was, maar naar Conimbriga, 16 km van Coimbra. Dit is een oude romeinse stad uit de tweede tot vijfde eeuw na Chr. De stadsmuur is nog grotendeels intact en verder zijn er veel ruines. Het huis van de fonteinen is gedeeltelijk overdekt met een stalen constructie om de mooie mozaikvloeren te beschermen. Verder resten van een aquaduct, het forum en de publieke baden. Je kunt nog heel goed zien hoe de stad er vroeger uit heeft gezien. Maar het was heet en op een gegeven moment zei ik tegen Els dat het fijn zou zijn om nu een olijfboom met een bankje tegen te komen voor wat schaduw. Ik had het net gezegd en mijn wens werd vervuld. We hebben er een hele poos uit zitten puffen. Er staan foto's van online.

Zondag was de wisseldag en hebben we eerst om 4 uur Frels naar het vliegveld gebracht en om 12 uur Ruben en Karin opgehaald. Ook met hen hebben we het rondje boulevard en strand gedaan de eerste middag, want het was heel warm. Maandag zijn R&K samen de stad in gegaan en aan het eind van de middag zijn we weer samen naar het strand geweest. Gisteren was een bewolkte dag en zijn ze naar Sea life gewandeld en daarna door het park de Cidade terug. s'Avonds klaarde het weer op en hebben ze nog een terrasje gepikt aan zee. Nu is het licht bewolkt met wat zon en de temperatuur is prima, 24 gr. R&K zijn weer de stad in.

Vandaag is een spannende dag voor Porto want FC Porto speelt de Uefacup finale tegen Braga ( ook uit Portugal) in Dublin. Als ze winnen, dan wordt het een lawaaierige nacht, toen ze landskampioen werden in april was dat ook zo. Leo is trouwens vorige week zondag met Jose naar de laatste competitiewedstrijd van FC Porto geweest, die ze overigens gelijkspeelden. Leo geniet erg van het Portugese voetbal, volgens hem spelen ze heel goed, snel en technisch en hij kijkt graag de wedstrijden op ons kleine tv-tje. Maar hij is dus ook 1 keer echt naar het Dragao stadion geweest om een live wedstrijd te zien.

Nou mensen, dat was het weer even, allemaal de hartelijke groeten en tot de volgende keer,

Cathy

frels

wat een leuk verslag weer Cathy! Jullie zijn inmiddels ervaren reisleiders en jullie gasten weten nu direct waar de leuke plekken zijn. Wij hebben in ieder geval genoten. groet, Els

Cathy

Er staan nieuwe foto's in mapje Ruben en Karin. Zij zijn gisteren weer naar huis gegaan. Nu alles in orde maken voor Marjolein en Charlotte.

Strid

Fc. Porto heeft geweldig gespeeld ! Wij. Luc, Bert en ik hebben de wedstrijd gezien ( voetbalnet ) . Komende zaterdag ben ik in Barcalona, ramblas. Hopelijk wint Barca, dan leuk feest ! Greetz Strid