Een volle zomerse week in Porto
Dinsdagochtend hebben Fien en ik de hop-on hop off bus gepakt, eerst de rondrit door historisch Porto. Dit is zo'n dubbeldekkerbus en ivm het mooie weer zaten wij natuurlijk bovenin. Het is echt een ideale manier om een overzicht van de stad te krijgen en tegelijk je knieen te sparen. Ik had twee tickets gekocht, 13 euro per stuk en het bleek dat deze 48 uur geldig waren. Super, hoefden we niet alles in 1 dag te doen. Deze bus stopt ook niet zo ver van ons huis, dus nadat we voldoende gezien hadden zijn we thuis een broodje gaan eten en daarna naar het strand gegaan. Leo kwam ook net thuis dus die ging ook mee.Op tijd naar huis, want s'avonds had ik een verrassing voor Fien, we zijn naar het ballet Coppelia geweest, door het Moskou's ballet. Fien houdt erg van dans en ook ik vind ballet ontroerend mooi en dat was het! Leo houdt er niet zo van, dus die bleef thuis.
Woensdag zijn we weer met de rondrit bus gegaan, nu de bruggen van Porto, 6 in totaal, bekeken.Lekker in de stad geluncht en weer met de bus naar huis, want het was inmiddels 28 graden en de zon en de zee riepen ons. Ook Leo ging mee en ik kon ze beiden niet tegenhouden, ze zijn de oceaan ingedoken. Maar een klein stukje, want de zee is erg wild, maar Leo en Fien zijn beiden superwaterratten en ze geven niks om het koude water ( 15 gr.) Ik heb de rol van baywatch maar op me genomen.Mij is het water nog veel te koud! Er waren overigens meer mensen die de zee in gingen, dus het is toch wel veilig blijkbaar.
Donderdag zijn we met de gewone bus naar de stad gegaan en zijn met een boot de Douro op geweest, weer de 6 bruggen, maar nu van de andere kant. Vanaf het water ziet Porto er ook echt prachtig uit. Na een heerlijke lunch zijn we de Fransiscus kerk gaan bekijken en daarna met het oude trammetje naar huis, waar Leo al weer op ons stond te wachten om weer naar het strand te gaan, het was weer 28 gr. Vrijdag beloofde ook een warme dag te worden en na de boodschappen zijn Fien en ik meteen maar naar zee gegaan, want voor de stad vonden we het te warm.
Vandaag zijn we vroeg opgestaan, want ik had een paardrijafspraak in de Serra da Estrela, 175 km. hier vandaan, in een prachtig natuurgebied en de rit er naar toe is ook heel mooi, zo zie je ook iets van het bergachtige achterland. Ik had via internet de Quinta da Adarnela gevonden, die gerund wordt door een NL stel, en met Gina ben ik een prachtige buitenrit gaan maken, terwijl Fien en Leo te voet de heuvels hebben verkend. Van Gina kregen we de tip van een goed restaurant in de buurt en jullie raden het al, weer heerlijk gegeten, met drie personen, voor 60 euro.
Nu is Fien haar koffertje aan het pakken en zitten we nog na te genieten van deze prachtige dag. Het was vandaag minder warm, zo'n 21 gr. Ideaal paardrij en wandelweer.
Morgenochtend om 4.00 uur op, want Fien vliegt om 6.40 weer naar NL. Maandag komen er weer nieuwe foto's online, en vrijdag 15 april komen Suzanne en Joao, dus geen tijd om me te vervelen.
Ate a proxima, Cathy
Hoi Cathy en Leo,
Ma is goed aangekomen in Nederland, was fijn om haar weer te zien.
Wat een heerlijk weekje hebben jullie gehad zeg.
Ma was dol enthousiast over jullie en alles wat jullie gedaan hebben.
Ze raakte niet uitgepraat, leuk hoor.
Mooi verslag van de week heb je geschreven.
Alvast veel plezier voor vrijdag als Suzanne en Joao komen.
Lieve Groeten Melanie.
Klinkt allemaal fantastisch! Ik wil ooooook (ok, nog 4 dagen :)) Van t weekend hier ook heerlijk weer en supertof festival (motel mozaique in Rotterdam), maar nu wil ook in zee zwemmen!
Tot vrijdag :) xx
hoi Leo enn Cathy ik ben nu op het werk en had even tijd om jullie verhalen te lezen. als ik lees van al die leuke dingen bij jullie krijg ik nog meer zin om te komen. mijn volgende patient komt nu binnen dus ik ga weer verder. tot gauw groetjes gea