Back home
Gisteravond om 20.30 locale tijd waren we weer 'thuis' in Porto. Raar maar waar, het voelt al een beetje als thuis. Om 13.30 werden we in les Houches opgehaald met een taxibusje van de Cham-express en die bracht ons in 1 uur en een kwartier naar Geneve, naar het vliegveld. Het was een prachtige week aan de voet van de Mont Blanc, met alleen maar zon,dus we hebben nu zo´n wintersportkleurtje. Leo heeft een inspirerende week gehad met veel lezingen en gesprekken met collega's van over de hele wereld. De maaltijden waren steeds heel gezellig, een grote eetzaal met tafels voor 6 personen en elke keer zat je weer ergens anders en sprak je weer andere mensen.En het eten was heerlijk, diverse klassieke franse gerechten en altijd kaas toe, dat vindt vooral Leo heel lekker.Ik heb tijdens de lezingen veel opgetrokken met Peggy uit Bolder Colorado, die ook met haar man mee was.Gezellig gekletst op een bankje in de zon,leuk om te horen hoe zij leven. Haar man is vorig jaar met een expeditie meegeweest naar de zuidpool en heeft daar Mount Vincent beklommen.Donderdagavond gaf hij een dia-presentatie over die reis, machtig om te zien. Er was ook nog een russische vrouw mee, maar dat was echt een dame, zij woont al jaren in Parijs en was niet echt mijn type, ze vond bv het eten maar niks, echt zo'n verwende troela. Haar man is een hele beroemde wiskundige en zij had echt een beetje sterallures, daar hou ik niet van. Verder hebben we ook veel leuke gesprekken gehad met jonge wetenschappers, Julie uit Utah bv. Ik zat naast haar en vroeg aan haar, aangezien ze lang en blond was, of ze NL of zweedse voorouders had.Nou dat klopte precies, half NL, half zweeds. Ze vertelde dat ze pas in Amsterdam was geweest en dat ze zich er meteen op haar plaats voelde, veel meer lange blonde vrouwen. Zo was het ook voor mij een hele leuke week, veel mensen gesproken en leuke dingen gedaan.
De vlucht naar Porto verliep voorspoedig en we landden om 18.50 in een regenachtig Porto!Toen nog met de metro en de bus en we waren weer thuis. Nu draait de wasmachine de derde was en gaan we zo boodschappen doen. Verder hebben we geen wilde plannen dit weekend, even een beetje bijkomen en ons voorbereiden op de eerste logees. Allemaal een prettig weekend toegewenst en tot de volgende keer, groetjes van Leo en Cathy
Weer leuk om te lezen. Ik ga zo mama weer bellen om je belevenissen te vertellen. Meneer Riphagen print ze uit voor mama, leuk he ! Volgens mij komen nu Marjan en Hans bij jou logeren, toch ? In ieder geval fijn weekend. Groet Strid