leocathymaas.reismee.nl

Zaterdag 22-1-2011

Vorige week zondag hebben we nog een mooi tochtje met de auto gemaakt, 30 km de Duoro stroomopwaarts.Het landschap is erg groen, veel eucalyptusbossen en veel sinaasappelbomen, gewoon langs de weg, nog vol met vruchten. Langs de weg veel kraampjes waar je aardappels, uien, wortels en sinaasappels kunt kopen. Afgelopen week was het hier heel zonnig, strak blauw, maar de temperatuur is wel behoorlijk gedaald. Vandaag maar 9 graden, met een straffe wind.De Portugezen lopen er maar verkleumd bij, met dikke jassen en mutsen en wanten.Wij vinden het gewoon lekker, want de zon is best krachtig.Vanmorgen zijn we weer met de bus de stad in geweest. We leren de weg al aardig kennen en eigenlijk is Porto een groot dorp. We hebben koffie gedronken bij café Majestic, een fantastisch art deco café, nog helemaal in orginele staat aan de rua de Santa Catarina.Daar komen maandag nog foto´s van.

Daarna verder de stad verkend, het Coliseu de Porto gevonden, waar we 15-2 naar de opera Rigoletto gaan en rondgekeken op de mercado de Bolhao, zo'n mooie oude half overdekte markt, met veel groent fruit en vis. Daarna heerlijk gegeten in een restaurant aan de Avenida dos Aliados, de grote straat voor het gemeentehuis. Dit keer in jaren 30 stijl ingericht, daar gaan we nog wel eens naar toe, want daar hebben ze op zaterdagavond Fado-avond. Daarna heeft Leo de toren van de Clerigos beklommen en vandaar nog mooie foto´s gemaakt.Dat heb ik maar aan me voorbij laten gaan, ik kom wel boven, maar niet meer beneden.Maar ik zat lekker in het zonnetje op de trappen van het natuurhistorisch museum. Daar gaan we een andere keer naar toe, als het regent bv. We kwamen nog langs twee buurkerken, do Carmo en dos Carmelitas, waar tegelijkertijd een vesperdienst gehouden werd.Al met al zijn we vandaag in 4 kerken geweest, waar overal een dienst aan de gang was.Daarna zijn we met de bus weer naar huis gegaan, want de energie was op.Maar er is hier genoeg te zien en te doen, dus morgen meer, groetjes Cathy

annie kolkman en astrid kolkman

namen's mame, een berichtje. morgen krijgt mama de kostganger, van hans en marianne. mama heeft goede afspraken gemaakt. Vamiddag kom ik op de radio, over mijn kook-workshops. Stond eergisteren in de krant (ha,ha,ha )regionale krant, met goede recentie. Was een verrassing voor mij! (sorry voor spelfouten, ben nou eenmaal dislecties ). Radio Heemskerk maakt vanmiddag opnames, tijdens mijn 'mis en place'voor het slot-diner (27 gasten) , van mijn eerste groep curcisten. Grappig he ! Hee, groet aan Leo en tot skypes, komende dinsdag? Groet Strid

els

Dag Leo en Cathy,
Er is voldoende te beleven vlak bij huis zo te lezen. Wat leuk om daar rond te struinen en ondertussen te genieten van de omgeving, de oude straatjes en het mooie weer. Ik heb met ma en tante Bep foto's bekeken en nu tijd gevonden om bij te lezen. Het voelt vast als vakantie.

Strid

Hee, Cathy. Slot-diner goed verlopen maar we skypen eventueel vandaag ?. Sanne mag ik ook eens bij je eten, deze zomer ? Groet Strid

cees maas

Hallo Leo en Cathy,
Eindelijk de juiste site gevonden.
Leo allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag. Weer eens een andere plaats om het te vieren. Leuke reisverslagen en foto's. Het kan mijn inziens alleen maar mooier worden zodra het lente-zonnetje te voorschijn komt. Leo heb je nog interessante golfbewegingen gezien of heb je het even naast je neer kunnen leggen en Cathy mis je de drukke werkzaamheden van Texel al? Hier alles z'n gangetje. Groetjes van Annette en Cees.