leocathymaas.reismee.nl

De doordeweekse routine

Er zijn blijkbaar mensen die denken dat we hier een half jaar vakantie aan het houden zijn, maar dat is natuurlijk niet zo. Leo gaat gewoon elke doordeweeksedag naar zijn werk op de universiteit, weliswaar geen dagen van 8 uur, maar meestal van 9 tot 16 uur. Verder zit hij thuis ook veel achter de laptop om aan zijn boek te werken.Ik heb nu geen werk buitenshuis, maar aangezien ik niet zo'n charmante portugese werkster heb, moet ik gewoon boodschappen doen, koken, wassen en schoonmaken.Ik moet wel toegeven dat ik veel vrije tijd heb en ik geniet daar erg van.Ik heb al een paar goede boeken gelezen. Nr 9 dream van David Mitchell, De Toren van Uwe Tellkamp, Dier, bovendier van Frank Westerman (mooi boek Els, bedankt)

Er liggen nog een paar dikke pillen klaar en ik weet al waar we hier engelse boeken kunnen kopen, zodat ik niet zonder leesvoer kom te zitten.En ik hoop dat de logees iets te lezen meenemen dat ze tijdelijk bij mij willen achterlaten.

Nog even over eten en drinken hier in Portugal.Hans, het spijt ons, maar het bier is volgens Leo maar matig. De rode wijn daarentegen is heerlijk en ook de vinho verde is niet te versmaden. De rose vind ik hier veel te zoet, net limonade, dus daar ben ik even van afgestapt.

De kosten voor levensonderhoud zijn lager dan in NL, alleen de benzine is hier erg duur, itt in Spanje. In Spanje kostte 1 liter benzine 1.25, hier is het 1.54. Daar is in de media veel commentaar op,

In de winkel is er veel keus in verse groente, ook vreemde dingen zoals maniok. En wie weet wat quiabo is? En natuurlijk veel vis en schaal- en schelpdieren.Ik heb alleen de kassamedewerkster nog niet kunnen overtuigen van het gebruik van een boodschappentas. Alles gaat in plastic zakken.Misschien na de taallessen? Gelukkig wordt het plastic wel gerecycled.En de vuilnisman komt bijna elke dag.Nou mensen, dat was het weer even, hartelijke groeten van ons beiden, Cathy

Suuz

mmmm frietjes van manioc zijn heel lekker, ik kijk er al naar uit ;)

bertenanne@planet .nl

Hallo,
quiabo=kaasjeskruid ?
Groeten Anne

Strid Kolkman

Hoi Cathy en Leo, Even in mijn "kook-bijbel", Larousse ; quibo en maniok opgezocht. Quibo, kaasje van magere koemelk gemaakt en wordt vers gegeten. Maniok; cassave,eetbare wortel, wordt gegeten als groente of tot tapioca verwerkt. Wortels hebben blank vlees en een bruine schil. Bevat veel calorieen( 262 kcal per 100 gr). Bladeren van de struik worden net zo klaargemaakt als spinazie. Nog nooit mee gekookt, moet erg lekker zijn . Ook gelezen dat ze er in Brazilie een distillaat, "Cavim",van maken.Groet van "kok"Strid

Cathy

Ik ben er inmiddels achter: quiabo is okra, het is een groente.

Jeanette ter Steege

Hoi Cathy de vakantiezorg is een zootje, we sturen ze gewoon naar Portugal, ook weer klaar. Het is wel grappig dat leo zo gewoon blijft in zijn spijkerjasje op de brug. Zorg dat je knieen het houwen daar. Groetjes Jeanette

Roelie Struick

Hallo, nou jullie raken al aardig ingeburgerd. Met al die steile wegen en klimpartijen komen jullie terug met steengoede condities, kun je meedoen met de halve marathon op Texel. Geen werk aannemen hoor. Hier is verder alles rustig, gemeentehuis is bijna weg, volgende week afscheid met een lichtshow. groetjes Roelie

Sanne

Mooie verhalen zijn het en fijn dat jullie zo genieten. Ik las net Anne haar reaktie op quiabo, en heb het even gegoogeld: aan de foto te zien is het okra. Afgelopen zomer heb ik dit gezaaid, ik vond het bij de Welkoop en was benieuwd hoe dit hier zou groeien, zo'n exotisch gewas . (Op het zakje staat: Okra Clemson Spineless / Hibiscus esculentus ) Het werden leuke plantjes maar ik denk dat het toch te koud was hier. Ik had ze buiten gezet maar een serre of kas was beter geweest.
Groeten Sanne

Sanne

Nu gezien dat je t zelf al ontdekte, de okra...nog een aanvulling: t wordt ook als Gombo benoemd.
Ik ga het dit jaar weer proberen. Kom je bij ons van de zomer stoofschotel met okra eten...op z'n exotisch texels dan.

anita steentjes-hendriks

Hoi Cathy
Astrid belde net en vertelde over haar reis met je moeder.
Leuke foto's!
Alles goed met jullie?