leocathymaas.reismee.nl

De eerste 24 uur in Porto

Gisterenmorgen zijn we vertrokken vanuit Vitoria in Spaans Baskenland. Via Burgos en Leon gingen we bij Chaves de Portugese grens over. Noord Spanje is heel erg leeg, er lopen een paar prima snelwegen door ( oa naar Santiago de Compostella), maar hele stukken waren we alleen. Het was gisteren slecht weer en op de bergpassen ( twee keer op 1400 meter hoogte) die we over moesten was het soms heel mistig. Maar de reis ging prima en rond 16 uur NL tijd ( het is hier 1 uur vroeger) stonden we voor onze flat. Dank zij de tomtom konden we ons huis makkelijk vinden, dat was anders nog een hele puzzel geweest. We moesten even op Jose wachten en zijn toen even naar de zee gelopen, 1 km hier vandaan, wel de heuvel af, dus ook weer naar boven, ik krijg vast sterke kuiten hier.Er staan veel flats hier, maar in de kleine straatjes staan ook nog veel oude huisjes met mooie tegeltjes. Toen kwam Jose met de sleutels van de flat. We wonen 5 hoog, met zeezicht ( tussen de flats door). Er is helaas geen balkon, maar wel een mooie tuin beneden en we zitten dichtbij het strand, dus als het weer beter wordt, ga ik naar buiten.

De flat heeft twee slaapkamers en de onze heeft een eigen badkamer en-suite, dus onze gasten hebben de beschikking over een eigen badkamer. De woonkamer is niet al te groot, maar de keuken is ruim, met heel veel kastruimte, waar dus amper wat instaat, want zoveel spullen hebben we (nog) niet.Onze auto staat beneden in de parkeergarage, zo luxe heeft die het nog nooit gehad.Er is een goede busverbinding met Leo's werk en met het centrum, ik denk niet dat we veel met de auto zullen gaan, want ze rijden hier nogal temperamentvol zullen we maar zeggen.Er is op loopafstand een winkelcentrum met een goede supermarkt en daar hebben we vanmorgen even ingeslagen. Gisterenavond heeft Jose ons mee uit eten genomen naar een traditioneel Portugees restaurant, ik had bakeljauw, kabeljauw die eerst gedroogd is en dan na 2 dagen weken verder bereid wordt. Heel smakelijk. Leo had een soort verse worst met rijst en patat, dat doen ze hier meer.

Verder hebben we de koffers uitgepakt en ons bed opgemaakt en toen zijn we lekker gaan slapen. Het is hier heel rustig in de buurt, dus we hebben geslapen als roosjes. Er zitten hier van die shutters voor de ramen buiten, dus het was stikdonker. We hebben nog geen internet hier, dus vanmiddag ga ik met Leo naar de campus en ik hoop dat ik daar even mag internetten. Ons adres is Rua de Amadeu de Sousa Cardoso 120, maar daar moet nog bij: 5 poente( = 5-de etage, west) postcode 4150-065 Porto.Dit voor degene die nog ouderwets post wil sturen.Ik ga de lunch bereiden en zo mee naar Leo's werk.Het regent hier trouwens nog steeds, maar het is 14 graden, voor ons opvallend warm.

Nou mensen, dit is het voor nu, hartelijke groeten van ons beiden, Leo en Cathy

Erica

Fijn om te horen dat jullie goed zijn aangekomen. Jullie plekje ziet er prima uit!

astridkolkman

Weltrust . En geniet ! Ook groetjes en liefs van, Oma Annie. Greetz Strid

Astrid Kolkman

Inderdaad. Ik zag op je uitzicht- foto, dat je een prachtig dakterras ziet. Ben je al boven wezen kijken , op jullie flat ? Ik bel ma nu elke dag en dan lees ik je weblog voor. He, fijne dag en hopelijk , de zon ! Groet Strid